Op maandag 6 februari vertrekken we met z’n drieën naar Napels om onze riemen fabrikanten te bezoeken.

We komen om 13:00 uur aan op luchthaven Malpense en de directeur van de fabriek komt ons ophalen. We checken in in ons hotel en daarna volgt een inkoopmeeting met de directeur. Hij neemt ons mee naar zijn fabriek en het eerste uur staat in het teken van veel kijken, voelen én ruiken.

Trends, kleuren, materialen wisselen zich af en daarna gaan we bepalen wat wij zien als vernieuwend, trends voor 2024 en uiteraard speelt de inkoopprijs ook een grote rol. Ondertussen wordt er in rap Italiaans om ons heen gerateld. Wij plaatsen hier onze bestellingen en spreken de leverdata en details door.

We kijken op en plots is er al 5 uur verstreken. Wij gaan terug naar ons hotel en zoeken een lekker restaurant op! De pizza’s roepen al naar ons.

Dinsdag 7 februari / Nieuwe inkoop dag bij onze vaste fabrikant G.

Vandaag kopen we opnieuw diverse heren riemen in voor ons collectie. Wilbert weet goed waar vraag naar is bij zijn afnemers. Verder kopen we prachtige riemen in, in de kleuren ecru, zand en beige maar met een blauwe achterkant. Deze combinatie wordt exclusief gemaakt voor ons gemaakt. Dit gaat er fantastisch uitzien!

En…we kopen riemen met een plastic (doorzichtige) gesp! Nooit gezien … maar we gaan eens kijken of de Nederlandse markt klaar is voor deze combinatie.

De dag vliegt weer voorbij en we nemen afscheid van de medewerkers  en wij vertrekken weer naar ons hotel in Napels.  De volgende dag vliegen we terug naar Amsterdam.

Bedankt Italiaanse vrienden! Tot in het najaar, dan komen we zeker terug.

 

Ciao

Lieta Mosterd, Wilbert Vos en Robert Klerk

Seline Valentgoed