Onze visie

The green world

Samen maken wij vooruitgang

Tell your story

Slide heading

And optional subtext

Tell your story

Slide heading

And optional subtext

Wat is The greenworld?

The green world collectie bestaat uit vegan en gerecyclede producten. Deze producten zijn de sleutel tot mode en duurzaamheid! Ze bieden een manier om je stijl uit te drukken zonder de aarde of dieren schade toe te brengen.

vegan

Deze producten van ons zijn gemaakt van vegan leer en daarom volledig dierenvrij en plasticvrij. Het is een biobased materiaal; fruit. Dit betekent dat het biologisch is. Ze zijn gemaakt van appel- of sinaasappelresten uit de sap industrie in Italië. Eerder werden deze restjes ongebruikt weggegooid, vandaag verzamelen we deze verspilde fruitresten en maken er modieuze items van.

Gerecycled

Deze producten van ons zijn gemaakt van de grondstof gerecycled polyester (RPET). Dit zijn PET flessen, die chemisch worden gespoeld en ontdaan van dop en etiket. De PET flessen gaan in de shredder om te worden vermalen tot granulaat korrels, waaruit na smelting een draad wordt gespoten. Van het verkregen draad wordt het RPET materiaal voor onze tassen geweven. Het hergebruiken van dit RPET materiaal is aanzienlijk minder milieubelastend dan
bij gebruik van nieuwe grondstoffen en helpt daarnaast onze afvalberg te verminderen.

Global Recycle Standard (GRS)

The Global Recycled Standard (GRS) is a voluntary product standard for tracking and verifying the content of recycled materials in a final product.The standard applies to the full supply chain and addresses traceability, environmental principles, social requirements, chemical content and labelling.